zoek je werk? Schrijf je in
zoek je werk? Schrijf je in
empty
home   /   ik_zoek_werk  /   vakgebieden

Onze Vakgebieden

We hebben een groot netwerk als het gaat om werken in de agrarische sector. De agrarische sector kent verschillende sectoren met daarin allerlei werkzaamheden. Ieder bedrijf in een sector is uniek en door de vele mogelijkheden maakt het leuk om in te werken. Ook kan je bij ons aan de slag als student.

Ga met je muis over de foto’s en lees wat de betreffende sector te bieden heeft!

img23

Kom werken in de
Akkerbouw

In de akkerbouw zijn de werkzaamheden erg breed!

Van land klaarleggen tot het oogsten van de gewassen en het klaarmaken van de machines, werktuigen en bewaring behoren tot de werkzaamheden.

Grotendeels van de tijd ben je buiten bezig en zorg je voor het land, de gewassen en de machines. Spreekt jou dit aan?

img23

Kom werken in de
melkveehouderij

Altijd al van je passie je werk willen maken?

De werkzaamheden zijn het verzorgen van de koeien en het jongvee waarbij het melken, voeren en schoonmaken van de stallen waaronder ook de ligboxen dagelijks terugkomen.

Van maart tot en met oktober zijn er werkzaamheden op het land, zoals maaien, schudden en inkuilen van het gras.

Maar ook afrasteren van de weides, klauw bekappen of insemineren kan erbij horen.

img23

Kom werken in de
varkenshouderij

De varkenshouderij bestaat uit drie soorten bedrijven; fokzeugen-, vleesvarkens-, en gesloten bedrijf.

De werkzaamheden zijn het ondersteunen in de kraamafdeling en de verzorging van de biggen.

Bij de vleesvarkens bestaat het werk uit voeren, selecteren, afleveren en soms schoonspuiten van de stallen. Vaak werk je met collega’s een bepaald dagdeel.

Het werk is erg afwisselend en er is altijd wat te doen!

img23

Kom werken in de
Geiten- / schapenhouderij

In de geiten-/ schapenhouderij verveel jij je nooit!

De meest voorkomende werkzaamheden welke dagelijks voorbijkomen zijn melken, voeren, opstrooien van de strohokken en de verzorging van de dieren.

Daarnaast heeft deze sector een lammerperiode. Dit is de drukste periode waarin de geiten en schapen hun lammeren krijgen, maar ook één van de leukste!

In deze periode help je bij de verlossingen en het verzorgen en voeren van de lammeren. Lijkt dit jou wat?

img23

Kom werken in de
Pluimveehouderij

De pluimveehouderij kent vele schakels, maar de bekendste zijn bedrijven met leghennen en vleeskuikens.

Bij een leghennenbedrijf bestaan de werkzaamheden uit: de stal controle en het rapen en sorteren van de eieren. Tevens het schoonmaken en netjes houden van de gebouwen en terreinen.

Binnen een vleeskuikenbedrijf zullen de werkzaamheden voornamelijk het controleren van de dieren durende ronde zijn en uitmesten en schoonmaken nadat de ronde is afgelopen.

Steek jij graag je handen uit de mouwen?

img23

Onze
specialisme’ s

Binnen Nijk Agro hebben wij een paar specialisaties waar we best trots op zijn.
Vlasteelt In samenwerking met een bedrijf zorgen we met een team ervoor dat de vlasoogst in Nederland goed verloop. Met een aantal medewerkers van Nijk hebben wij de verantwoordelijkheid voor het plukken, keren en het in balen persen van het vlas.
Flevodrip Sinds 2021 leveren wij mankracht aan Flevodrip. Door deze samenwerking kan er bij de akkerbouwers in Flevoland druppel irrigatie aangelegd worden op het land. Dit is een duurzame manier van beregenen tijdens de groeiperiode van de gewassen.
Autonome wiedrobots Met het oog op de toekomst hebben we geïnvesteerd in autonome wiedrobots. Deze robots worden ingezet om vroegtijdig het onkruid in de gewassen nauwkeurig aan te pakken.

img23

Kom werken
als student

Wil je naast je opleiding wat bijverdienen en ben je een echte aanpakker?

Dan is werken tijdens het seizoen iets voor jou! De agrarische sector kent namelijk veel seizoenswerk.

Denk hierbij aan: onkruid wieden op het land, melken van de koeien en geiten, trekker werkzaamheden van land klaarleggen tot en met de bollen/uien/aardappel/wortel oogst, heftruckwerkzaamheden, sorteerwerkzaamheden en tulpenselectie.

Je komt bij verschillende bedrijven en je werkt samen met een enthousiast Nijk-team! Dat geeft afwisselend werk en gezelligheid!

img23

Kom werken als
Loonwerker

Wil je dikke uren maken en zit je het liefst de hele dag op de trekker?

Dan is werken als loonwerker echt iets voor jou! Loonbedrijven werken meestal in de landbouw, in de grondwerk in grond-, weg- en waterbouw of in de industrie.

Er wordt gewerkt met grote machines voor grondbewerking-, bemesting- en oogstwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan oogstmachines, graafmachines en kranen etc.